POSTUPUJÍCÍ DRUŽSTVA NA M ČECH

V příloze naleznete postupující družstva na M Čech v kategorii mládeže a konečné pořadí jednotlivých kategorií.

 

řídící soutěže:

J. Klesnil

A. Morávek

MKU STARŠÍHO ŽACTVA - STARÁ BOLESLAV

„STŘEDOČEŠI VE SVÉM KRAJI, HROZNĚ RÁDI VYHRÁVAJÍ“

 

„STŘEDOČEŠI VE SVÉM KRAJI, HROZNĚ RÁDI VYHRÁVAJÍ“: tak zazněl pokřik při ukončení předávacího ceremoniálu vítězného družstva Středočeského kraje na nedělním Mezikrajovém utkání ve Staré Boleslavi – Houšťce….

Zároveň s bojem České atletické reprezentace v Polském Chorzówě, který jsme napjatě sledovali tři dny, bojovalo v neděli 25.6. ve Staré Boleslavi – Houšťce 10 českých krajů v Mezikrajovém utkání staršího žactva (ročníky 2008-2009). Týmová soutěž se vydařila jak našim reprezentantům v Chorzówě, kde jejich 9. místo znamená setrvání v elitní soutěži Evropských družstev, tak našim Krajským družstvům, kde suverénně zvítězilo družstvo žákyň a žáků ze Středočeského kraje.

BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY

Utkání zahájily štafety na 4x 60 m a hned v prvním běhu žáků přibrzdil časový program nešťastný pád Jana Majdlocha z Nehvizd, který se smolně zranil a zůstal ležet na dráze. Musela zasáhnout RZS, aby posléze skončil na Bulovce v nemocnici s vážným svalovým zraněním. Doufejme a držme palce, aby vše dobře dopadlo a brzy se zase mohl vrátit zpět na dráhu. Jedna Středočeská štafeta žáků tedy nedoběhla a druhá ve složení Mrůzek, Erban, Alföldi a Vocílka skončila na 7. místě se ziskem 4 bodů. Za žákyně bodovala na 6. místě štafeta ve složení Bedrnová, Rubešová, Svěcená a Pischnotová.

Na trať 1500 m vyběhlo 17 chlapců, kde zvítězil a pro družstvo získal nejvyšší počet bodů Jakub Pietrula z ASK Dipoli s časem 4:20,65. Stejně tak na trati 800 m žákyň získala plný počet bodů za 1. místo Zuzka Veselá z SKP Nymburk, která doběhla v čase 2:20,02

Na 100 m překážek žáků bodoval 2. místem Jakub Lenoch z Neratovic svým nejlepším časem v sezóně  13,65 a žákyně Marie Kundrátová z klubu Atletika Líbeznice, která zvítězila časem 14,55, také ve svém letošním nejlepším výkonu na této trati.

Další překážkářskou tratí bylo 200m, kde Marie Kundrátová své prvenství zopakovala, opět ve svém nejlepším čase sezóny 29,1 a přispěla tak na konto Středočeského kraje dalšími 11 body. Tato trať byla úspěšná i pro dalšího Středočecha Filipa Motla z TJ Spartak Čelákovice, který zvítězil časem 26,52, což byl opět jeho nejlepší výkon v sezóně.

V rozbězích žáků na 60 m byl nejrychlejší Štěpán Mikula z TJ Lokomotiva Beroun za 7,19, nicméně ve finále se čas nepodařilo zopakovat a Štěpán skončil na 2. místě s časem 7,33. Na 60 m trati žákyň byla v rozbězích třetím nejlepším časem 7,88  Sofie Rubešová ze Sokola Zlatníky, avšak ve finále skončila na třetím bodovaném místě Aneta Bedrnová, svým letošním nejlepším časem 7,90, Sofii se již čas nepodařilo zopakovat.

Další běžeckou disciplínu 300 m zachraňoval na 10. místě se ziskem 4 bodů Lukáš Erban z TJ Sokol Kolín – atletika s časem 38,45, zato žákyně Eliška Lacková si doběhla pro 2. místo ve svém nejlepším výkonu sezóny 41,24.

Třešničkou na dortu byla závěrečná mix štafeta 4x300 m, kterou sice vyhrála Praha, ale sestava Převrátil, Svěcená, Langerová, Motl získala na 7. místě pro Středočeský kraj hezké 4 body.

TECHNIKY

Značný podíl na celkovém vítězství Středočeského kraje měly i soutěže v technických disciplínách.

Ve výšce skončil na 3. místě a přispěl tak 8 body  Lukáš Delín z A.C. TEPO Kladno výkonem 173 cm a 5 body přispěla z děleného 5. místa Aneta Hanousková ze Sokola Roztoky výkonem 157 cm.

Jakub Lenoch z TJ Neratovice jako jediný žák pokořil 6m v dálce a osobním rekordem 601 cm získal plný počet 11 bodů za 1. místo. Jako druhá se z dívek umístila Sophie Pischnotová z Atletiky Líbeznice, která třetím pokusem zlepšila svůj osobní rekord na 548 cm.

 

Plný počet bodů za vítězství v tyčkařském sektoru získal nejen Kladenský Adam Alföldi, když ve skoku o tyči překonal jako jediný výšku 360 cm, ale stejně tak zvítězila v žákyních i Mariana Langerová TJ Sokol Nehvizdy, která o 30 cm výkonem 320 cm přeskočila Pražskou závodnici Krbcovou na druhém místě.

HODY/VRHY

Viktorie Machová z AC Čáslav přispěla do celkového součtu bodů Středočeského kraje 15 body za 2. místo ve vrhu 3 kg koulí výkonem 12,39 m a 38,33 m v hodu 3 kg kladivem, které jí zajistilo 5. pořadí. Vítězem v hodu 4 kg kladivem žáků se stal Kolínský Antonín Adam výkonem 59,79m a 2. místo Kladenského Pavla Stehlíka ve vrhu koulí do vzdálenosti 15,75 zajistilo společně dalších 20 bodů.

Oštěp, jako jedna z neúspěšnějších disciplín posledních atletických roků, byl úspěšný pro Neratovickou Terezu Kučerovou, která svým výkonem 41,02 m obsadila 2. místo a získala pro Středočeský kraj 9 bodů. V této disciplíně bodoval 5 body na 6. místě také žák Daniel Hurych z A.C. TEPO Kladno hodem dlouhým 44,75 m.

Družstvo Středočeského kraje organizačně zaštítila trenérka Atletiky Líbeznice Andrea Pischnotová, společně s trenérkou Lenkou Kučerovou z Atletiky Neratovice za podpory Evy Šafaříkové ze Sokola Zlatníky a dalších.

Všem závodníkům, jejich trenérům, rodičům a dalším gratuluji k vítězství a děkuji za organizaci a podporu družstva.

Kompletní výsledky naleznete zde: vysledky

Mgr. Helena Felcmanová 

Manažer pro Středočeský kraj/
Regional Manager
Central Bohemia
Self-Governing Region
 
 
Mobil:    +420 776 575 119

 

ZPRAVODAJ SCM STŘEDNÍ ČECHY - ZÁPAD

V příloze naleznete zpravodaj vedoucího trenéra SCM Střední Čechy - západ.

 

Mgr. Hana Větrovcová
vedoucí trenérka SCM Střední Čechy-západ

Attachments:
Download this file (Zpravodaj SCM 1.pdf)Zpravodaj SCM 1.pdf[ ]584 kB

Školení trenérů žactva (TŽ) 2023 - AKTUALIZACE

V příloze naleznete aktualizovaný program TŽ 2023.

Nový termín konání :

 

Sobota 11.03.2023, sobota/neděle 1.-2.04.2023 (+ e-learning).

 

Již zbývá pouze několik volných míst, přihlášky přes registrační formulář ČAS:

 

https://registr.atletika.cz/TrainingRegistration/Registration/417

 

Mgr. Helena Felcmanová 

Manažer pro Středočeský kraj/
Regional Manager
Central Bohemia
Self-Governing Region
 
 
Mobil:    +420 776 575 119
 
 
Back to Top